Gremo v Mongolijo - Mongolia Charity Rally 2014

...ENSLO

14. dan / 23.7. Alma-Ata, Alma-Mama

23 July, 2014

Kot običajno bi mogla začeti z Zjutraj sva se zbudila v … aja, saj se nisva, pokonci sva že od prejšnjega dneva. Tale bo pa dolga. Avto parkirava, in ga nato takoj po navodilih/nasvetih lokalnega gospoda preparkirava tja, kjer bo bolj senčnato. Klasično si umijeva zobe, nato pa se odpraviva v Gorky park, zelo počasi in zelo zaspano. Nato pojeva zajtrk in odideva v mesto.

IMG_8169

Ustaviva se na kavi, kjer obiščeva tudi wc, Mateja nekaj zvija, ampak ni nič takega. Almaty je bivša prestolnica in tudi mesto, kjer ima Iskratel svojo podružnico – partnersko podjetje.

IMG_8196

evanje problemov. Katja brska po internetu, dodelijo ji celotno pisarno. Ob 16.00 sledi fotografiranje z avtomobilom, nato pa se posladkamo s torto in lubenico.

IMG_8218 IMG_8249 Kolektiv Iskracom (Ajgerim zrihtala vize).

Igor naju odpelje na razgledno točko, od koder se vidi celotni Almaty. Imajo vse, od skakalnic za smučarske skoke, do dvokilometerske proge za smučanje, bazena, opere, vse vse vse. Ob kozarčku metine limonade se pogovarjamo o vseh možnih stvareh, o življenju v Kazakhstanu, pa o primerjavi s Slovenijo itn itn. Pravi, da je Almata velik Kranj in da mu je to zelo všeč.

IMG_8288 IMG_8311

Popoldan se neverjetno hitro prevesi v večer, 35 stopinj pa v znosnih 25. Tukaj so dnevi krajši kot na severu, sončni zahod pa se je premaknil na eno uro prej. Neverjetna razlika, pa sva prepotovala samo 2000 kilometrov zračne linije. Večer zaključimo v lokalni pivnici, kjer imajo pivo skoraj zastonj, atmosfera pa je zares prijetna. Igorju se še enkrat zahvaliva za vse, kar je storil za naju in za ves čas, ki nama ga je ob res pomembni službi in mladi družinici posvetil nama ter naju za konec še pospremil do doma. Zvečer padeva v posteljo in kot ubita zaspiva. Pokonci sva bila več kot 40 ur.